2 portioner
150 gr potatis
1/2 förpackning sojabönor
1 broccoli
1/2 rödlök
1/2 grön chili
1 bit ingefära (2 1/2 msk)
2 vitlöksklyftor
40 gr jordnötter
1 msk ströbröd
1 msk potatismjöl
1 tsk salt
3/4 tsk spiskummin
1/2 tsk malen koriander
1 1/2 dl basmatiris
100 gr grekisk yoghurt
1 msk fryst persilja
1/2 tsk flytande honung
2 krm spiskummin
1 krm salt
1 msk rödlök
1/2 lime, zest
Koka potatisen i osaltat vatten. Låt sojabönorna koka med sista minuten,
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda yoghurt med persilja, honung, spiskummin, salt, finhackad rödlök och finrivet skal från en halv lime i en skål.
Finhacka broccoli, rödlök och grön chili.
Skala och finriv en bit ingefära och vitlöksklyftor. Lägg ingefära och vitlök i en rymlig bunke tillsammans med den kokta potatisen och sojabönorna. Tillsätt rödlöken, chilin och hälften av broccolin. Mixa till en smet med stavmixer. Tillsätt resten av broccolin, jordnötter, ströbröd, potatismjöl, salt, spiskummin och malen koriander. Mosa ihop allt med händerna. Forma till ca 10 biffar. Vänd biffarna i ströbröd och stek frasiga i rikligt med olja. Låt rinna av på lite hushållspapper.
Servera nystekta grönsaksbiffar med basmatiris och raita.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar