2 portioner
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/4 spetskål
1 msk smör
1 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1/2 msk dragon
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
1/2 förpackning gröna ärtor
200 gr färska lasagneplattor
1/2 fetaost
1/2 citron, saft och zest
2 tsk olivolja
1 tsk flytande honung
1 1/2 krm salt
1/4 spetskål
1/2 förpackning rädisor (50 gr)
Sätt ugnen på 200°.
Finhacka lök och vitlök. Skär 1/4 spetskål i mindre bitar. Fräs all lök i smör i en stekgryta. Pudra med vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Krydda med dragon, salt och peppar. Låt sjuda 2-3 minuter. Blanda ner spetskålen och gröna ärtor. Låt sjuda ytterligare 1-2 minuter.
Varva spetskålsstuvningen med lasagneplattor i en liten ugnsform (ca 26x20 cm). Börja och avsluta med stuvning. Smula över fetaost. Gratinera mitt i ugnen 15-20 minuter.
Blanda finrivet skal och pressad saft av en halv citron, olivolja, honung och salt i en salladsskål. Strimla 1/4 spetskål så tunt som möjligt. Kvarta eller skiva rädisor. Blanda ner i dressingen i salladskålen.
Servera fetaostgratinerad lasagne med citrondressad spetskålssallad.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar