lördag 8 augusti 2015

Grillad flankstek med vårlök och krämig citron- och vitlökspotatis


2 portioner

450 gr potatis
Olja
1 krm salt
1 krm svartpeppar

1/2 citron, zest
1 1/2 dl gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm salt
1 krm svartpeppar

1/2 förpackning sockerärtor
1/2 förpackning rädisor (50 gr)

300 gr flankstek
Salt och peppar

3/4 förpackning vårlök (90 gr)

Sätt ugnen på 250°. Om du istället önskar grilla, tänd grillen.

Kvarta potatis och lägg på en ugnsplåt. Blanda med lite olja, salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.

Finriv det yttersta skalet på en halv citron och lägg i en skål. Blanda ner gräddfil, vitlök, salt och peppar.

Strimla sockerärtor och kvarta rädisor. Lägg i en rymlig skål.

Grilla eller stek flankstenen 4-5 minuter per sida. Krydda med salt och peppar. Grilla eller stek vårlöken och den använda citronhalvan bredvid köttet, 1-2 minuter.

Blanda ner rostad potatis och dressing i skålen med grönsakerna.

Skär köttet i tunna skivor (mot fibrerna). Pressa lite grillad citron över köttet och servera med krämig vitlökspotatis och grillad vårlök.

Tips! Låt köttet vila några minuter innan du skär upp det, så behåller det sin saft och blir saftigare.

Recept och bild: Linas Matkasse för två 

Inga kommentarer: