torsdag 20 augusti 2015

Grillad fläskkarré med anchochili och äppelsalsa


2 portioner

450 gr potatis
Olivolja
Salt
Svartpeppar

1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 tomater
1 torkad anchochili (ej stjälken)
1/2 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
2 msk fryst koriander

1/2 ask körsbärstomater
1/2 grön chili
1/2 rödlök
1 rött äpple
1 krm salt
1 tsk olivolja

300 gr fläskkarré
Salt
Svartpeppar

Sätt ugnen på 250°. Om du vill grilla, tänd även grillen.

Lägg potatis i en ugnsform. Blanda med lite olivolja och salt. Tillaga i övre delen av ugnen 25-30 minuter.

Finhacka gul lök och vitlök. Tärna 2 tomater. Fräs allt i lite olivolja i en liten kastrull, 1-2 minuter. Smula ner anchochili. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt sjuda 7-8 minuter. Mixa sedan slät med stavmixer. Smaka av med salt.

Halvera körsbörstomaterna. Finhacka chili och rödlök. Tärna äpplet. Lägg allt i en skål och blanda med salt och olivolja.

Krydda fläskkarrén med alt och peppar. Grilla eller stek köttet 4-5 minuter per sida, eller tills det är genomstekt.

Lägg den rostade potatisen på en skärbräda. Mosa den grovt med en kniv och blanda med äppelsalsan. Smaka eventuellt av med salt och peppar.

Servera nygrillad fläskkarré med anchokryddad tomatsås, rostad potatis och äppelsalsa.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: