2 portioner
1 röd paprika
Olivolja
Salt
30 gr chèvre
1/2 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl rysk yoghurt
1 krm salt
1/4 ciabatta (bake off)
1 1/2 dl bulgur
250 gr lammfärs
1 msk vatten
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk malen koriander
1/2 tsk salt
1 krm chili flakes
1/2 gurka
1 tomat
1/2 knippe bladpersilja
1/2 rödlök
1/2 citron, saft och zest
1/2 tsk chili flakes
1 krm salt
Olivolja
Sätt ugnen på 250°. Om du vill grilla, tänd även grillen.
Halvera en paprika och lägg i en ugnsform. Blanda med lite olivolja och salt. Skär ciabatta i tärningar. Tillaga paprikan i övre delen av ugnen ca 10 minuter. Lägg brödbitarna bredvid paprikan och rosta allt ytterligare 8-10 minuter.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Blanda lammfärs, vatten, pressad vitlök, spiskummin, malen koriander, salt och chili flakes i en bunke. Forma färsen till 2 biffar.
Skala och skär gurka i mindre bitar. Tärna tomaten. Finhacka bladpersilja och rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med finrivet skal och pressad saft från en halv citron, chili flakes, salt och lite olivolja.
Lägg den rostade paprikan i en mixerbunke. Tillsätt chèvre, pressad vitlök, yoghurt och salt. Mixa med stavmixer.
Grilla eller stek biffarna 2-3 minuter per sida, eller tills biffarna är genomstekta.
Blanda ner rostade brödtärningar i tomatsalladen. Servera till nygrillade lammfärsbiffar, bulgur och paprika- getostyoghurt.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar