onsdag 19 augusti 2015

Amêijoas à Bulhão Pato


En portugisisk favorit.

1 kg färska hjärtmusslor
1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
2 matskedar vitt vin
1 kruka koriander
1 citron
Salt och peppar
Vitt bröd

Blötlägg musslorna i saltat vatten 2-3 timmar för att få bort sand. Spola sedan av musslorna.

Häll olivolja och skivad vitlök i en tjockbottnad kastrull. Stek på medelvärme till gyllengul färg och tillsätt grovhackad koriander (spara lite till servering) och låt fräsa någon minut till. Tillsätt vinet och musslorna. Rör om och smaksätt med salt och peppar.

Täck med lock och låt koka tills musslorna öppnat sig, 5-8 minuter beroende på storlek. Ta upp musslorna med en hålslev och lägg på ett djupt fat. Låt buljongen koka ytterligare 2 minuter och häll sedan buljongen över musslorna. Pressa citronsaft över musslorna och dekorera med lite färsk koriander.

Servera med ett gott vitt bröd.

Bild: Privat

Inga kommentarer: