torsdag 27 augusti 2015

Naanbrödspizza med aubergineröra, kryddstekt köttfärs och fetaost


2 portioner

1 aubergine
Olivolja
Salt
2 krm spiskummin
1 krm salt
1 vitlöksklyfta

1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 gr nötfärs
1 tsk paprikapulver
1 tsk oregano
1/2 tsk salt
1 1/12 krm cayennepeppar
1 krm socker

1/2 rödlök
1/2 knippe bladpersilja

1/2 isbergssallad

2 naanbröd
50 gr fetaost

Sätt ugnen på 250°.

Kvarta en aubergine på längden och lägg i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med salt. Rosta i övre delen av ugnen 20-25 minuter.

Finhacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med nötfärsen i en stekpanna med olivolja. Krydda med paprikapulver, oregano, salt, cayennepulver och socker. Låt fräsa 4-5 minuter.

Finhacka rödlök och persilja. Lägg i en skål.

Finstrimla sallad.

Skrapa ur fruktköttet från den ugnsbakade auberginen. Lägg i en mixerbunke tillsammans med spiskummin och salt. Pressa ner en liten vitlöksklyfta och mixa slät med stavmixer.

Bred ut aubergineröran på naanbrödet. Toppa med stekt köttfärs och smula över fetaost. Gratinera i övre delen av ugnen 5 minuter.

Strö över persilja och rödlök över pizzorna och servera med strimlad sallad.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: