400 gr spaghetti
2 burkar plommontomater
2-3 vitlöksklyftor, hackade
1/2 röd chili, finhackad
2,5 tsk sardellcrème eller 2 sardeller, grovhackade
1/2 dl olivolja
1 burk kalamataoliver, urkärnade, 290 gr
2 msk kapris, medelstora
2 msk bladpersilja, hackad
Skär tomaterna med en sax direkt i burken eller skär i mindre bitar på skärbräda.
Fräs vitlök, chili i olivolja utan att de får färg. Tillsätt tomaterna, sardeller, oliver och kapris. Låt sjuda under lock i 30 minuter. Rör om då och då.
Koka spaghettin mjuk men spänstig, "al dente", i rikligt med saltat vatten. Häll av vattnet och vänd ner spaghettin i såsen. Strö över persilja och servera.
Tips! För en fylligare sardellsmak, använd upp till 4 tsk sardellcrème.
Recept och bild: Zeta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar