2 portioner
50 gr jordnötter
1 msk socker, gärna råsocker
1 msk fryst koriander
3/4 msk japansk soja
3 msk vatten
2 tsk tomatpuré
2 1/2 tsk sambal oelek
2 tsk rödvinsvinäger
1 bit ingefära
1 vitlöksklyfta
1/2 lime, saft
1/2 förpackning risnudlar
1/2 förpackning sojabönor
1/2 ask körsbärstomater
1 pak choi
1/2 rödlök
1 bit sashimilax
Salt
Japansk soja
Jordnötter
Lägg i en mixerbunke: jordnötter, socker, koriander, soja, vatten, tomatpuré, sambal oelek och rödvinsvinäger. Skala och finriv 1 bit ingefära (ca 1 tsk)och lägg i bunken. Pressa ner 1 vitlöksklyfta och saft av en halv lime. Mixa allt med stavmixer till en krämig dressing.
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackning. Låt sojabönorna koka med 1-2 minuter. Spola i kallt vatten.
Kvarta körsbärstomaterna. Finstrimla pak choioch rödlök. Lägg allt i en skål tillsammans med nudlar och bönor. Blanda med dressingen.
Hetta upp en stekpanna. Krydda laxen med lite salt. Stek laxen hastigt på båda sidor. Den ska fortfarande vara rå i mitten. Skär laxen i tunna skivor och lägg upp på ett fat.
Häll upp lite japansk soja i en skål. Strö lite jordnötter över nudelsalladen och servera med sotad lax och soja.
Tips! Sashimilaxen kan även serveras helt rå, utan att sotas.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar