torsdag 27 augusti 2015

Chili- och salviamarinerade kycklingspett med grillat äpple och krämig fänkålsallad


2 portioner

450 gr potatis
1/2 röd paprika
1/2 rödlök
Olivolja
Salt
Svartpeppar
1/4 knippe bladpersilja
1/2 burk kalamatoliver

1 citron
1 1/2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
1 msk salvia
3/4 tsk chili flakes
3/4 tsk salt
300 gr kycklinglårfilé

1/2 fänkål
1/2 äpple
1 vitlöksklyfta
1 dl gräddfil
1 1/2 krm salt
1/2 tsk flytande honung

1/2 äpple

Sätt ugnen på 250°. Om du vill grilla, tänd även grillen.

Klyfta potatis, paprika och rödlök. Lägg i en ugnsform och blanda med olja, salt och peppar. Tillaga i övre delen av ugnen 20-25 minuter.

Blanda pressad saft av en citron, olivolja, pressade vitlöksklyftor, salvia, chili flakes och salt i en bunke. Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar och blanda ner i marinaden.

Skär bort roten från en halv fänkål. Finstrimla sedan fänkålen och ett halvt äpple. Lägg allt i en skål och blanda med pressad vitlök, gräddfil, salt och honung.

Trä upp den marinerade kycklingen på 4 grillspett. Klyfta ett halv äpple. Stek eller grilla kycklingen 2-4 minuter per sida, eller tills kycklingen är genomstekt. Stek eller grilla äpelklyftorna bredvid kycklingen 2-3 minuter.

Grovhacka bladpersilja. Blanda den rostade potatisen och grönsakerna med persilja och oliver. Smaka av med salt och peppar.

Servera nygrillade kycklingspett med krämig fänkålssallad, grillat äpple och rostad potatissallad.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: