2 portioner
100 gr stjälkselleri
1/2 citron, saft och zest
1 msk kruspersilja
1 tsk olivolja
172 pressad vitlöksklyfta
1/2 krm salt
100 gr stjälkselleri
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
Olivolja
1 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
1 dl vatten
2 tsk flytande honung
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
250 gr kalvfärs
2 msk ströbröd
4 msk mjölk
1 pressad vitlöksklyfta
1 ägg
2 tsk torkad salvia
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 pkt saffran
1 1/2 dl risoni
1/4 halloumi
Finhacka stjälkselleri och lägg i en skål. Blanda i finrivet skal och pressad saft från citron, persilja, olivolja, vitlök och salt.
Finhacka stjälkselleri, lök och vitlöksklyfta. Fräs i olivolja i en rymlig stekgryta. Tillsätt tomatpuré och låt fräsa 1-2 minuter. Blanda ner krossade tomater, vatten, flytande honung, salt och peppar. Låt puttra på medelvärme 7-10 minuter.
Blanda ströbröd, mjölk, pressad vitlök, ägg, salvia, salt, peppar och kalvfärs i en bunke. Forma till 8 köttbullar.
Lägg ner köttbullarna i tomatsåsen och sjud under lock 8-10 minuter, eller tills köttbullarna är klara.
Koka upp vatten, buljongtärning och saffran. Tillsätt risoni. koka 11 minuter, häll sedan bort vattnet. Grovriv halloumi och blanda ner i risonin,
Servera kalvfärsbullar i tomatsås med saffransrisonin och sellerigremolata.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar