2 portioner
1 msk olivolja
3/4 msk flytande honung
1 1/2 msk balsamvinäger
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar
1/2 blomkål
1/2 rosésallad
1/2 rödlök
1 förpackning röda linser, 290 gr (tetra)
1/2 knippe grön sparris
Olivolja
Salt och svartpeppar
1/3 ciabatta (bake off)
100 gr chèvre
Flytande honung
Torkad timjan
Solroskärnor
Sätt ugnen på grill och maximal värme.
Blanda ihop olivolja, flytande honung, balsamvinäger, salt och peppar i en skål.
Grovriv blomkål på ett rivjärn. Skär rosésallad i mindre bitar. Finhacka rödlök. Häll av och skölj de röda linserna. Lägg allt i en skål och blanda med honungsvinägretten.
Skär bort roten på sparrisen. Stek sparrisen i lite olivolja 1-2 minuter. Krydda med salt och peppar.
Skär skivor av 1/3 ciabatta. Fördela chèvre på brödskivorna. Ringla på lite flytande honung och strö över lite torkad timjan. Gratinera chèvretoasten mitt i ugnen 2-3 minuter. Håll koll på toasten, tiden kan variera beroende på ugn.
Strö solroskärnor över salladen och servera med chèvretoast och råstekt sparris.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar