2 portioner
450 gr potatis
1 1/2 dl rysk yoghurt
1 msk riven pepparrot
3/4 krm salt
1/2 gurka
1 tsk smör
1 tsk riven pepparrot
1/2 krm salt
1/2 citron, zest
300 gr torskrygg
2 krm salt
300 gr rödbetor
3/4 dl vetemjöl
3 krm salt
1 krm svartpeppar
Sätt ugnen på 150°.
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Blanda rysk yoghurt med riven pepparrot och salt i en skål.
Halvera gurkan på längden och skrapa bort kärnhuset. Skär gurkan i mindre bitar och blanda ner i pepparrotsyoghurten.
Mosa rumstempererat smör med riven pepparrot, salt och finrivet skal från en halv citron.
Lägg torskryggen i en smord ugnsform. Krydda med 2 krm salt och fördela pepparrotssmöret på torsken. Tillaga mitt i ugnen 15-18 minuter.
Skala och grovriv rödbetorna. Lägg i en bunke och bland i vetemjöl, salt och svartpeppar. Forma till 4 rödbetsbiffar. Stek i en stekpanna med smör 2-3 minuter per sida.
Klyfta resten av den använda citronen och servera till fisken och rödbetsbiffarna.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar