onsdag 5 augusti 2015

Citron- och pepparrotsbakad torskrygg med rödbetsrösti och gurkyoghurt


2 portioner

450 gr potatis

1 1/2 dl rysk yoghurt
1 msk riven pepparrot
3/4 krm salt

1/2 gurka
1 tsk smör
1 tsk riven pepparrot
1/2 krm salt
1/2 citron, zest

300 gr torskrygg
2 krm salt

300 gr rödbetor
3/4 dl vetemjöl
3 krm salt
1 krm svartpeppar

Sätt ugnen på 150°.

Koka potatisen i lättsaltat vatten.

Blanda rysk yoghurt med riven pepparrot och salt i en skål.

Halvera gurkan på längden och skrapa bort kärnhuset. Skär gurkan i mindre bitar och blanda ner i pepparrotsyoghurten.

Mosa rumstempererat smör med riven pepparrot, salt och finrivet skal från en halv citron.

Lägg torskryggen i en smord ugnsform. Krydda med 2 krm salt och fördela pepparrotssmöret på torsken. Tillaga mitt i ugnen 15-18 minuter.

Skala och grovriv rödbetorna. Lägg i en bunke och bland i vetemjöl, salt och svartpeppar. Forma till 4 rödbetsbiffar. Stek i en stekpanna med smör 2-3 minuter per sida.

Klyfta resten av den använda citronen och servera till fisken och rödbetsbiffarna.

Recept och bild: Linas Matkasse för två 

Inga kommentarer: