torsdag 20 augusti 2015

Hamburguesa med persiljefräst svamp och pimientos de padrón


2 portioner

1/2 ask champinjoner
2 vitlöksklyftor
Olivolja
1 krm salt
2 msk fryst persilja

50 gr grekisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
3/4 krm salt

1 tomat
1/2 gul lök

250 gr nötfärs
Salt
Svartpeppar

1/2 ask champinjoner
200 gr pimientos de padrón
Olivolja
1 vitlöksklyfta
1 krm salt

2 hamburgerbröd

Om du vill grilla, tänd grillen.

Finhacka 1/2 ask champinjoner och 2 vitlöksklyftor. Fräs i en stekpanna med olivolja 4-5 minuter. Krydda med salt och persilja.

Blanda yoghurt med 1 pressad vitlöksklyfta och salt.

Skiva tomat och gul lök. Lägg upp på ett fat.

Forma nötfärsen till 2 hamburgare. Krydda på ytan med salt och nymald svartpeppar. Grilla eller stek hamburgarna 3-4 minuter per sida.

Kvarta resterande av champinjonerna. Fräs svamp och pimientos de padrón i en stekpanna med olivolja 1-2 minuter. Pressa ned 1 vitlöksklyfta och krydda med salt. Stek ytterligare 1-2 minuter.

Värm hamburgerbröden. Fyll bröden med vitlöksyoghurt, persiljefräst svamp, hamburgare, tomat och lök. Servera tillsammans med frästa pimientos de padrón och champinjoner.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: