torsdag 27 augusti 2015

Fishcakes med peruansk bönsalsa, rostad majscrème och färsk koriander


2 portioner

1 3/4 dl basmatiris

1 burk majs (340 gr)
1 vitlöksklyfta
Olivolja
1 dl gräddfil
1 krm salt

1/2 grön chili
1/2 röd paprika
1/2 rödlök
1/2 kruka koriander
1 burk svarta bönor (285 gr)
1 krm salt
1 lime

1/4 dl ströbröd
1/3 dl mjölk
300 gr torskfilé
1/2 kruka koriander
1/2 grön chili
1 äggula
2 krm salt

Ströbröd

1/2 isbergssallad

Sätt ugnen på 250°.

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

Häll av majsen. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olja och pressad vitlöksklyfta. Rösta överst i ugnen 13-15 minuter. Lägg sedan den rostade majsen, gräddfil och salt i en mixerbunke. Mixa till en röra med stavmixer.

Finhacka chili, paprika, rödlök och koriander. Lägg i en skål tillsammans med svarta bönor (avrunna och sköljda) och blanda med salt, finrivet skal från 1 lime och pressad saft från halva limen.

Blanda ströbröd och mjölk i en skål.
Skär torskfilé i mindre bitar. Koka torskbitarna 3-4 minuter i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och mosa därefter fisken med en gaffel direkt i kastrullen.
Finhacka koriander och chili. Blanda ner i kastrullen tillsammans med ströbrödsblandningen, äggula, salt och pressad saft från resten av den använda limen. Forma 8 biffar.
Lägg ströbröd på en tallrik. Vänd fiskbiffarna i ströbrödet och stek frasiga i olja i en stekpanna, 1-2 minuter.

Plocka blad från salladen. Fyll salladsbladen med frasiga fishcakes, bönsalsa och rostad majscrème. Servera med basmatiris.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: