2 portioner
1/2 blomkål
2 pressad vitlöksklyftor
1 bakpotatis
Olivolja
Sat och svartpeppar
1 dl rysk yoghurt
1/2 citron, zest
1 krm salt
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 citron, saft
300 gr kycklingfilé
1/2 knippe bladpersilja
1/2 dl solroskärnor
Sätt ugnen på 250°. Om du vill grilla, tänd även grillen.
Skär blomkål i mindre bitar. Lägg på en sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med pressad vitlök. Skär bakpotatis i små klyftor och lägg på plåten bredvid blomkålen. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta allt i övre delen av ugnen 20-25 minuter.
Blanda yoghurt med finrivet skal av en halv citron och salt i en skål. Ställ åt sidan.
Blanda pressad vitlök, olivolja, vitvinsvinäger, oregano, timjan, salt, peppar och pressad saft från den redan använda citronhalvan. Lägg ner kycklingfilé i marinaden och låt marinera minst 10 minuter.
Låt den rostade blomkålen svalna något. Blanda sedan ner i citronyoghurten.
Grilla eller stek kycklingfiléerna 4-5 minuter per sida, eller tills kycklingen är genomstekt.
Finhacka bladpersilja. Blanda den rostade potatisen med persilja och solroskärnor. Servera till grillad kyckling och rostad blomkålscrème.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar