tisdag 18 augusti 2015

Grillad medelhavskyckling med rostad blomkålscrème och persiljepotatis


2 portioner

1/2 blomkål
2 pressad vitlöksklyftor

1 bakpotatis
Olivolja
Sat och svartpeppar

1 dl rysk yoghurt
1/2 citron, zest
1 krm salt

2 pressade vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 msk torkad oregano
1 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1/2 citron, saft
300 gr kycklingfilé

1/2 knippe bladpersilja
1/2 dl solroskärnor

Sätt ugnen på 250°. Om du vill grilla, tänd även grillen.

Skär blomkål i mindre bitar. Lägg på en sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med pressad vitlök. Skär bakpotatis i små klyftor och lägg på plåten bredvid blomkålen. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Rosta allt i övre delen av ugnen 20-25 minuter.

Blanda yoghurt med finrivet skal av en halv citron och salt i en skål. Ställ  åt sidan.

Blanda pressad vitlök, olivolja, vitvinsvinäger, oregano, timjan, salt, peppar och pressad saft från den redan använda citronhalvan. Lägg ner kycklingfilé i marinaden och låt marinera minst 10 minuter.

Låt den rostade blomkålen svalna något. Blanda sedan ner i citronyoghurten.

Grilla eller stek kycklingfiléerna 4-5 minuter per sida, eller tills kycklingen är genomstekt.

Finhacka bladpersilja. Blanda den rostade potatisen med persilja och solroskärnor. Servera till grillad kyckling och rostad blomkålscrème.

Recept och bild: Linas Matkasse för två


Inga kommentarer: