onsdag 5 augusti 2015

Kycklingkebab med harissa, persiljerostad aubergine och vitlöksyoghurt


2 portioner

3/4 aubergine
Olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 msk persilja

1 dl rysk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk persilja
1 krm salt

300 gr kycklingfilé
1 msk olivolja
1 msk mild senap
1/2 tsk salt
1/2 tsk spiskummin

1/2 röd lök
1/2 förpackning bladspenat

2 libabröd
2 tsk harissa

Sätt ugnen på 250°.

Skär aubergine i små tärningar. Lägg i en rymlig ugnsform och blanda med olivolja, vitlök och salt. Tillaga i övre delen av ugnen 15-20 minuter. Blanda sedan ner persilja.

Blanda yoghurt med vitlök, persilja och salt i en skål.

Blanda ihop olivolja, mild senap, salt och spiskummin i en bunke. Strimla kycklingfilé och blanda ner i bunken.

Finstrimla rödlök och skölj bladspenaten.

Stek kycklingen i lite olivolja i en stekpanna 4-5 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.

Lägg ut 2 bakplåtspapper på köksbänken. Lägg 1 libabröd på varje bakplåtspapper. Bred 1 tsk harissa på varje bröd. Fyll bröden med kyckling, rostad aubergine, vitlöksyoghurt och grönsaker. Rulla ihop bröden. Rulla sedan in bröden i bakplåtspapper och tvinna kanterna.

Halvera kebabrullarna och servera.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

2 kommentarer:

Madelene sa...

Grymt gott! Använde tofu istället för kyckling.

Beatrice sa...

En personlig favorit.