2 portioner
1 3/4 dl jasminris
1 dl rysk yoghurt
1 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 lime, juice och zest
1/2 gurka
1 tsk socker
1 krm chili flakes
1 krm salt
300 gr torskrygg
2 krm salt
Ströbröd
1/2 rosésallad
1/2 knippe grön sparris
1 msk sesamolja
1/2 tsk chili flakes
1 krm salt
Koka jasminriset enligt anvisningar på förpackningen.
Blanda yoghurt, soja, sesamolja och finrivet skal av 1 lime i en skål.
Hyvla tunna skivor av gurka med en osthyvel eller mandolin. Lägg gurkan i en skål. Blanda med pressad saft från den använda limen, socker, chili flakes och salt. Ställ åt sidan.
Krydda torskryggen med salt. Vänd fisken i ströbröd. Stek frasig i olja 2-3 minuter per sida.
Skär rosésallad i mindre bitar. Skär bort roten från sparrisen och skär sedan i slantar. Hetta upp sesamolja i en stekpanna. Fräs sparris 1 minut. Tillsätt salladen och krydda med chili flakes och salt. Fräs hastigt, salladen ska vara ljummen men ändå krispig.
Servera frasig torskrygg med fräst rosésallad, limemarinerad gurka, jasminris och sesamyoghurt.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar