Det här är min version av Pad Kra Pao (Pad krapow) eller Basil stir fry som det också kan kallas.
4 portioner
500 gr färs efter önskemål (fläsk-, kyckling- eller blandfärs)
1 schalottenlök
3+2 vitlöksklyftor
2 msk ostronsås
2 msk japansk soja
1 msk ketjap manis (kan bytas mot lite vatten och strösocker)
2 tsk fisksås
1-2 tsk sambal oelek eller 1 färsk chili.
1 knippe eller kruka thaibasilika (eller vanlig basilika)
Jasminris
Salt
Salladslök
4 ägg
Olja
Valfritt: Prik Nam Pla (Blanda ihop lite fisksås, en skvätt limejuice, hackad thailändsk chili och hackad vitlök.)
Koka ris enligt förpackning.
Skär salladslök och lägg i en liten skål.
Hacka eller strimla lök, hacka 3 klyftor vitlök fint och basilika grovt.
Blanda ingredienserna till sojasåsen och pressa i 2 klyftor vitlök,
Hetta upp olja i en stekpanna, vänd i lök, vitlök och färs. Stek under omröring tills färsen smular sig och får färg. Häll över såsen och fräs i cirka en minut, Dra färsen från värmen och blanda i basilikan.
Värm oljan tills den är riktigt het, speciellt om du vill ha rinnig äggula. Stek äggen i oljan och låt de steka tills kanterna är bruna och bubbliga. Smaksätt ägget med lite prik namn pla.
Servera färsen med ris, stekt ägg och salladslök.
Tips! Strössla lite rostade sesamfrön över färsen innan servering.
Receptinspiration:Hot Thai Kitchen och Zeinas kitchen
Bild: Cooking therapy
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar