2 portioner
1 3/4 basmatiris
1/2 kruka mynta
1 dl gräddfil
1 krm salt
1/2 förpackning sockerärtor
1/2 rödlök
1/2 fetaost
1/2 förpackning gröna ärtor
1/2 kruka mynta
1/2 msk paprikapulver
1/2 msk socker
3/4 tsk spiskummin
3 krm salt
2 krm cayennepeppar
300 gr laxfilé
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finstrimla myntabladen. Lägg i en skål och blanda med gräddfil och salt.
finstrimla sockerärtor och rödlök. Smula fetaost. Lägg allt i en salladsskål. Koka gröna ärtor 1/2 minut i saltat vatten. Häll av och blanda ner i salladsskålen. Toppa salladen med blad från 1/2 kruka mynta.
Blanda paprikapulver, socker, spiskummin, salt och cayennepeppar i en skål. Skär laxfilén i två portionsbitar och gnid in med kryddblandningen. Stek på medelvärme i lite olja 3-4 minuter per sida.
Servera laxen med ärt- och fetaostsallad, basmatiris och myntacrème.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar