lördag 8 augusti 2015

Kryddstekt lax med ärtor, mynta och fetaost


2 portioner

1 3/4 basmatiris

1/2 kruka mynta
1 dl gräddfil
1 krm salt

1/2 förpackning sockerärtor
1/2 rödlök
1/2 fetaost
1/2 förpackning gröna ärtor
1/2 kruka mynta

1/2 msk paprikapulver
1/2 msk socker
3/4 tsk spiskummin
3 krm salt
2 krm cayennepeppar

300 gr laxfilé

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.

Finstrimla myntabladen. Lägg i en skål och blanda med gräddfil och salt.

finstrimla sockerärtor och rödlök. Smula fetaost. Lägg allt i en salladsskål. Koka gröna ärtor 1/2 minut i saltat vatten. Häll av och blanda ner i salladsskålen. Toppa salladen med blad från 1/2 kruka mynta.

Blanda paprikapulver, socker, spiskummin, salt och cayennepeppar i en skål. Skär laxfilén i två portionsbitar och gnid in med kryddblandningen. Stek på medelvärme i lite olja 3-4 minuter per sida.

Servera laxen med ärt- och fetaostsallad, basmatiris och myntacrème.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: