2 portioner
1 3/4 dl basmatiris
100 gr stjälkselleri
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 bit (2 msk) ingefära
1/4 aubergine
1 tomat
1 msk tomatpuré
1 tsk harissa
2 tsk garam masala
1/2 tsk malen koriander
1 krm salt
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 gurka
3/4 halloumi
1/2 förpackning bladspenat
1 dl rysk yoghurt
Koka basmatiriset enligt anvisningar på förpackningen.
Finhacka stjälkselleri, lök, vitlök och ingefära. Tärna aubergine och tomat. Fräs alla grönsakerna i olivolja i en stekgryta. Tillsätt tomatpuré, harissa, garam masala, malen koriander och salt. Låt fräsa 2-3 minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter.
Skär gurkan i små tärningar. Lägg i en skål.
Tärna halloumi och stek frasig i en torr stekpanna.
Blanda ner stekt ost och bladspenat i grutan. Servera med basmatiris, rysk yoghurt och gurka.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar