onsdag 5 augusti 2015

Kryddig indisk gryta med knaperstekt halloumi och spenat


2 portioner

1 3/4 dl basmatiris

100 gr stjälkselleri
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 bit (2 msk) ingefära
1/4 aubergine
1 tomat

1 msk tomatpuré
1 tsk harissa
2 tsk garam masala
1/2 tsk malen koriander
1 krm salt
2 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning

1/2 gurka

3/4 halloumi

1/2 förpackning bladspenat

1 dl rysk yoghurt

Koka basmatiriset enligt anvisningar på förpackningen.

Finhacka stjälkselleri, lök, vitlök och ingefära. Tärna aubergine och tomat. Fräs alla grönsakerna i olivolja i en stekgryta. Tillsätt tomatpuré, harissa, garam masala, malen koriander och salt. Låt fräsa 2-3 minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter.

Skär gurkan i små tärningar. Lägg i en skål.

Tärna halloumi och stek frasig i en torr stekpanna.

Blanda ner stekt ost och bladspenat i grutan. Servera med basmatiris, rysk yoghurt och gurka.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: