När vi i somras besökte Portugal åt vi fantastiskt god kyckling med piri piri. Det här är en egen variant på rätten.
1 hel kyckling, i delar alternativt 4 kycklingfiléer
4 msk juice av citron
5 msk olivolja
4 msk vinäger
1 msk cayennepeppar
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 msk chili flakes
1 msk pressad vitlök
Blanda alla ingredienserna i en skål. Använd såsen som marinad eller som sås att pensla på kycklingen. Grilla eller rosta i ugnen.
Recept och bild: Food
1 kommentar:
Intressant att läsa att din chicken pil-pili kommer från Portugal! Jag hittade i slutet på 60-talet ett recept på Chicken Pili-Pili från en DN-journalist som varit i Moçambique 1960. Har lagat rätten många gånger. Gör alltid en stor sats för minst 20 personer, fryser sedan i mindre satser. Innehåller kycklingar, tomtkross, lök, champinjoner, vitt vin, whisky, piri-piri, saffran, grädde. Blir en stark gryta!
Hälsningar, Ulf i Solna
Skicka en kommentar