2 portioner
450 gr färskpotatis
300 gr torskrygg
Vitpeppar
Smör
1/2 purjolök (ca 100 gr)
1/2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 kruka dill
1/2 citron, finrivet skal
1/2 burk crème fraiche (ca 1 dl)
1 knippe rädisor
1/2 rödlök
1/2 kruka dill
Olivolja
1/2 citron, saft
1 bit pepparrot
1/2 citron
Sätt ugnen på 150°.
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Krydda torskryggen med salt och vitpeppar. Stek på båda sidorna i en stekpanna med smör. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart mitt i ugnen 10-15 min.
Strimla purjolöken. Fräs purjolöken på medelvärme i smör i en kastrull 2-3 minuter. Pudra ner 1/2 msk vetemjöl. Vispa ner 2 dl mjölk, lite i taget. Låt sjuda 3-4 minuter. Krydda med 1/2 tsk salt.
Finhacka en halv kruka dill. Dra kastrullen från värmen och blanda ner dill, finrivet skal från citron och yoghurt.
Kvarta rädisor och finhacka rödlök. Lägg i en skål tillsammans med grovhackad dill. Blanda allt med lite olivolja och pressad saft från den halva den använda citronen (ca 1 msk).
Skala och finriv pepparrot och klyfta en halv citron.
Toppa torskryggen med nyriven pepparrot och servera till dillstuvad purjolök, färskpotatis, rädissallad och citronklyfta.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar