2 portioner
3/4 aubergine
Olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 msk persilja
1 dl rysk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk persilja
1 krm salt
300 gr kycklingfilé
1 msk olivolja
1 msk mild senap
1/2 tsk salt
1/2 tsk spiskummin
1/2 röd lök
1/2 förpackning bladspenat
2 libabröd
2 tsk harissa
Sätt ugnen på 250°.
Skär aubergine i små tärningar. Lägg i en rymlig ugnsform och blanda med olivolja, vitlök och salt. Tillaga i övre delen av ugnen 15-20 minuter. Blanda sedan ner persilja.
Blanda yoghurt med vitlök, persilja och salt i en skål.
Blanda ihop olivolja, mild senap, salt och spiskummin i en bunke. Strimla kycklingfilé och blanda ner i bunken.
Finstrimla rödlök och skölj bladspenaten.
Stek kycklingen i lite olivolja i en stekpanna 4-5 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.
Lägg ut 2 bakplåtspapper på köksbänken. Lägg 1 libabröd på varje bakplåtspapper. Bred 1 tsk harissa på varje bröd. Fyll bröden med kyckling, rostad aubergine, vitlöksyoghurt och grönsaker. Rulla ihop bröden. Rulla sedan in bröden i bakplåtspapper och tvinna kanterna.
Halvera kebabrullarna och servera.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
2 kommentarer:
Grymt gott! Använde tofu istället för kyckling.
En personlig favorit.
Skicka en kommentar