torsdag 1 oktober 2015

Bönchili med lime, choklad och picklad lök


2 portioner

1 rödlök
172 dl rödvinsvinäger
1 msk socker
1/2 tsk salt

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
1 morot
Olja
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk spiskummin
2 tsk torkad oregano
1 burk krossade tomater
1 tsk socker
1 tsk salt
1 tsk chili flakes
2 tsk kinesisk soja
1 tsk rödvinsvinäger
1 burk majs
1 burk svarta bönor
2/3 kruka koriander
10 gr mörk choklad

1 lime
1/2 dl crème fraiche

1 förpackning tortillabröd, mini (8 st)

Strimla rödlök. Koka ihop rödvinsvinäger, socker och salt. Tillsätt rödlöken och sjud 1/2 minut. Ställ åt sidan.

Finhacka gul lök och vitlök. Tärna röd paprika och morot. Fräs allt i en stekgryta med olja 1-2 minuter. Krydda med paprikapulver, spiskummin och oregano. Låt fräsa 2-3 minuter. Blanda ner krossade tomater, socker, salt, chili flakes, soja och rödvinsvinäger. Låt sjuda 5-6 minuter. Blanda ner majs och bönor (sköljda och avrunna). Tillsätt koriander och sjud i ytterligare 1-2 minuter.

Klyfta en lime och lägg upp i en skål. Häll upp crème fraiche i en annan skål.

Blanda ner den mörka chokladen i bönchilin. Servera tillsammans med tortillabröd, picklad rödlök, crème fraiche och lime.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: