torsdag 12 november 2015

Mexican pork med avokadoslaw och ananassalsa


2 portioner

1/2 silverlök
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk honung
2 msk rödvinsvinäger
1 tsk spiskummin
1/2 tsk malen kanel
1 tsk oregano
3/4 tsk salt
1 tsk olja
1 tsk japansk soja

300 gr fläskkotlett

1/2 ask körsbärstomater
1/2 burk ananas (avrunnen)
1/2 silverlök
1 lime
2 krm chili flakes
2 krm salt

1 avokado
1 pressad vitlöksklyfta
1 krm chili flakes
3 msk vatten
1 krm spiskummin
3 krm salt
1 morot
1 pak choi

1/4 fetaost
1/2 ask ruccola
1/2 förpackning minitortilla

Grovhacka silverlök och vitlök. Lägg allt i en mixerbunke. Blanda ner tomatpuré, honung, rödvinsvinäger, spiskummin, kanel, oregano, salt, olja och soja. Mixa till en slät röra med stavmixer.

Strimla fläskköttet och blanda ner i marinaden.

Tärna tomater och ananas. Finhacka silverlök. Lägg allt i en skål tillsammans med finrivet skal från lime, chili flakes och salt.

Lägg avokadon, pressad saft från den använda limen, pressad vitlök, chili flakes, vatten, spiskummin och salt i en mixerbunke. Mixa till en krämig dressing.
Skala och grovriv en morot. Finstrimla en pak choi. Lägg i en skål och blanda med avokadodressingen.

Stek marinerat fläskkött i lite olja i en stekpanna 2-3 minuter, eller tills köttet är genomstekt.

Smula fetaost och lägg i en skål.

Servera nystekt fläskkött, ruccola, avokadoslaw, ananassalsa och fetaost i minitortilla.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

1 kommentar:

Anonym sa...

Tog jättelänge att göra för mig