måndag 30 november 2015

Kinesisk kalkon i plommon- och ingefärssås med salladslök och pannkakor


2 portioner

2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 3/4 dl mjölk
2 krm salt
1 pressad vitlöksklyfta
Olja

2 finhackade vitlöksklyftor
70 gr katrinplommon
1/3 ask fryst ingefära
Olja
1 msk socker
1 msk kinesisk soja
1 1/2 dl vatten
3/4 krm chili flakes
300 gr strimlad kalkonfilé
Olja

1 påse salladslök

250 gr broccoli
1 tsk olja
2 krm chili flakes
1 krm salt

Vispa ihop pannkakssmeten: ägg, mjöl, mjölk, salt och pressad vitlök i en bunke.
Stek 6 pannkakor i lite olja i en stekpanna. Lägg på ett fat och täck med folie.

Finhacka vitlök och skär katrinplommon mindre bitar. Fräs tillsammans med fryst ingefära i lite olja i en liten kastrull. Tillsätt socker, soja, vatten och chili flakes. Låt sjuda 3-4 minuter. Mixa slät med stavmixer.

Hetta upp lite olja i en stekpanna. Stek strimlad kalkonfilé 2-3 minuter, eller tills kalkonen är genomstekt. Blanda ner plommon- och ingefärsåsen.

Finstrimla salladslök och lägg i en skål.

Skär broccoli i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten 1-2 minuter, Häll av och blanda med olja, chili flakes, salt och hälften av salladslöken.

Fyll pannkakorna med plommon- och ingefärskalkon och salladslök. Rulla ihop och servera med broccolisallad.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: