2 portioner
500 gr potatis
1/2 ask fryst persilja
1 morot
100 gr rotselleri
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
Olja
1 förpackning saffran
2 tsk tomatpuré
1 tsk kummin
1 krm chili flakes
1 tsk timjan
2 krm salt
1 msk rödvinsvinäger
1 förpackning krossade tomater (210 gr)
3 1/2 dl vatten
1/2 dl grädde
1 tärning kycklingbuljong
2 tsk honung
5 dl vatten
2 msk salt
300 gr torskrygg
1 pak choi
Koka potatisen i lättsaltat vatten.
Skala och skär morot och rotselleri i mindre bitar (2x2 cm). Finstrimla lök och vitlök.
Hetta upp lite olja i en stekgryta. Fräs alla rotfrukter 1-2 minuter. Tillsätt saffran, tomatpuré, kummin, chili flakes, timjan och salt. Fräs ytterligare 1-2 minuter.
Blanda ner vinäger, krossade tomater, vatten, grädde, kycklingbuljong och honung. Låt sjuda 12-15 minuter.
Blanda rimlag av vatten och salt i en bunke. Skär torskryggen i mindre bitar och blanda ner i rimlagen. Låt ligga 5-7 minuter.
Skär pak choi i mindre bitar.
Häll bort rimlagen. Blanda ner torskbitarna i grytan och sjud under lock 1-2 minuter. Blanda ner pak choi och låt allt sjuda i ytterligare 1-2 minuter.
Blanda den kokta potatisen med en halv ask persilja och servera till fiskgrytan.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar