torsdag 12 november 2015

Bouillabaise med rimmad torsk, saffran och kummin


2 portioner

500 gr potatis
1/2 ask fryst persilja

1 morot
100 gr rotselleri
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
Olja
1 förpackning saffran
2 tsk tomatpuré
1 tsk kummin
1 krm chili flakes
1 tsk timjan
2 krm salt
1 msk rödvinsvinäger
1 förpackning krossade tomater (210 gr)
3 1/2 dl vatten
1/2 dl grädde
1 tärning kycklingbuljong
2 tsk honung

5 dl vatten
2 msk salt
300 gr torskrygg

1 pak choi

Koka potatisen i lättsaltat vatten.

Skala och skär morot och rotselleri i mindre bitar (2x2 cm). Finstrimla lök och vitlök.
Hetta upp lite olja i en stekgryta. Fräs alla rotfrukter 1-2 minuter. Tillsätt saffran, tomatpuré, kummin, chili flakes, timjan och salt. Fräs ytterligare 1-2 minuter.
Blanda ner vinäger, krossade tomater, vatten, grädde, kycklingbuljong och honung. Låt sjuda 12-15 minuter.

Blanda rimlag av vatten och salt i en bunke. Skär torskryggen i mindre bitar och blanda ner i rimlagen. Låt ligga 5-7 minuter.

Skär pak choi i mindre bitar.

Häll bort rimlagen. Blanda ner torskbitarna i grytan och sjud under lock 1-2 minuter. Blanda ner pak choi och låt allt sjuda i ytterligare 1-2 minuter.

Blanda den kokta potatisen med en halv ask persilja och servera till fiskgrytan.

Recept och bild: Linas Matkasse för två



Inga kommentarer: