2 portioner
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
150 gr skuren grönkål
Olivolja
1 apelsin
1 1/2 krm salt
300 gr kycklinginnerfilé
Olivolja
1 tsk torkad rosmarin
1 1/2 krm salt
1/2 förpackning filodeg
1/2 förpackning fetaost
Olivolja
Torkad rosmarin
1 apelsin
1 förpackning mixsallad
Olivolja
Balsamvinäger
Salt
Svartpeppar
50 gr grekisk yoghurt
Sätt ugnen på 200°.
Finhacka gul lök och vitlök. Stek all lök och grönkål i lite olivolja i en stekpanna 3-4 minuter. Häll över i en bunke. Blanda allt med finrivet skal och pressad saft från en apelsin och salt.
Skär kyckling i mindre bitar. Stek i en stekpanna med olivolja 5-6 minuter. Krydda med rosmarin och salt.
Lägg ut filodegen på arbetsbänken. Fördela grönkålen och kycklingen som en sträng mitt på arken. Smula över fetaost och rulla ihop. Lägg rullen med skarven nedåt på en smord ugnsplåt. Pensla rullarna med olivolja och strö över lite romsarin. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter, eller tills de fått en gyllenbrun och krispig yta.
Skala och skär en apelsin i mindre bitar. Lägg i en skål tillsammans med mixsallad. Blanda med olivolja, balsamvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Servera krispig filodegsrulle med apelsinsallad och grekisk yoghurt.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar