torsdag 19 november 2015

Lammfärsbiffar med timjansstuvad vitkål och chèvrerostad potatis



2 portioner

500 gr potatis
Olja
Salt
Svartpeppar
50 gr getost

250 gr lammfärs
1 citron, skal
1 msk vatten
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk torkad salvia
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
Olja

Smör
1 1/2 msk vetemjöl
2 1/2 dl mjölk
1 dl vatten
2 krm salt
300 gr vitkål
1/2 kruka timjan
Salt
Svartpeppar
1 msk citronjuice

Sätt ugnen på 250°.

Klyfta potatisen och lägg i en ugnsform. Blanda med olja, salt och peppar. Rosta i övre delen av ugnen 18-20 minuter. Smula därefter getost över potatisen. Gratinera allt i övre delen av ugnen i ytterligare 5 minuter.

Blanda lammfärs, finrivet skal från en citron, vatten, pressad vitlöksklyfta, timjan, salvia, salt och svartpeppar i en bunke. Forma färsen till 2 biffar. Stek biffarna 1-2 minuter per sida i lite olja i en stekpanna. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen (under potatisen) 8-10 minuter.

Smält en klick smör i en rymlig kastrull. Blanda ner vetemjöl. Vispa ner mjölk och vatten. Krydda med salt. låt sjuda 2-3 minuter.
Skär vitkål i mindre bitar och finhacka en halv kruka timjan. Blanda ner kålen i stuvningen och sjud 1-2 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda ner timjan och 1 msk pressad saft från den använda citronen,

Servera lammfärsbiffarna med timjanstuvad vitkål och chèvrerostad potatis.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: