torsdag 12 november 2015

Råraka med rotsellericrème, ägg och fetaostsallad


2 portioner

250 gr rotselleri
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
Olja
1 dl vatten
1/2 dl grädde
1/2 tsk salt
Svartpeppar

1/2 ask körsbärstomater
1/2 rödlök
1/2 fetaost
1/2 ask ruccola
1 tsk olja
1/2 msk rödvinsvinäger
1/2 tsk oregano

500 gr potatis
1 pressad vitlöksklyfta
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar

2 ägg

Skala och tärna rotselleri. Finhacka lök och vitlök. Fräs allt i lite olja i en liten kastrull. Tillsätt vatten, grädde och salt. Låt sjuda 10-15 minuter under lock, eller tills rotsellerin är mjuk. Späd eventuellt med lite mer vatten. Mixa därefter rotsellerin till en crème med stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar.

Halvera körsbärstomaterna. Finstrimla rödlök. Smula fetaost. Lägg allt i en skål och blanda med ruccola.

Skala och grovriv potatis. Blanda med pressad vitlök, salt och svartpeppar.
Hetta upp en klick smör i en stekpanna. Forma potatissmeten till 4 plättar i en stekpanna. Stek på medelvärme 4-5 minuter per sida. Lägg på ett fat.

Stek 2 ägg i lite olja. Krydda med lite salt.

Blanda salladen med olja, vinäger och oregano. Servera till nystekt råraka med rotsellericrème och stekt ägg.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: