måndag 4 mars 2019

Medelhavssallad med rostad bulgur, inlagd kronärtskocka och halloumi

2 portioner

1 röd paprika
3 vitlöksklyftor
Olivolja
2 krm salt
Svartpeppar

Olivolja
1 3/4 dl bulgur
3 dl vatten
3/4 grönsaksbuljongtärning

3/4 dl gräddfil
1 krm salt

1 burk inlagd kronärtskocka

½ röd lök
1/4 förpackning snacksgurka
3/4 kruka persilja
½ förpackning salladsmix
Salt
Svartpeppar

100 gr halloumi
Olivolja

Värm ugnen till 250 grader.

Halvera paprikan. Lägg i en ugnsform tillsammans med hela vitlöksklyftor. Blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen 10-15 minuter.

Hetta upp lite olivolja i en stekgryta eller kastrull.Tillsätt bulgur och stek 2-3 minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning. Sänk värmen och låt sjuda under lock 10-12 minuter.

Pressa de rostade vitlöksklyftorna i en liten skål. Blanda med gräddfil och salt.

Häll av den inlagda kronärtskocka, spara oljan!

Finstrimla lök och skär snacksgurka i grova bitar. Grovhacka persilja. Lägg allt i en salladsskål tillsammans med salladsmix och kokt bulgur. Smaka av med oljan från kronärtskockorna, salt och nymald svartpeppar.

Skär halloumi i skivor. Stek 1-2 minuter per sida i en stekpanna med olivolja.

Toppa salladen med kronärtskocka och rostad paprika. Servera med rostad vitlökssås och nystekt halloumi.

Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer: