torsdag 19 november 2015

Smörrebröd med frasig rödspätta, sötsyrliga tomater och rostad lök



2 portioner

2 tsk socker
1 tsk ättika
3 tsk vatten
1/3 gurka
1 dl grekisk yoghurt
3 krm curry
1 krm salt

1/2 ask körsbärstomater
1 schalottenlök
1 tsk socker
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 krm salt

1 ägg
Vetemjöl till panering
Ströbröd till panering
300 gr rödspätta
2 krm salt
Olja

1/2 förpackning danskt rågbröd
Rostad lök

Snabbpickla gurka: blanda socker, ättika och vatten i en skål. Tärna gurka och bland ner i lagen. Låt stå minst 15 minuter, häll sedan bort lagen.

Skiva körsbärstomaterna och finstrimla schalottenlök. Lägg i en skål och blanda med socker, vinäger och salt.

Blanda den snabbpicklade gurkan med grekisk yoghurt, curry och salt.

Vispa upp ett ägg på en tallrik. Lägg vetemjöl på en tallrik och ströbröd på en annan tallrik. Krydda rödspätta med salt. Vänd först fisken i vetemjöl, därefter i ägg och sist i ströbröd. Stek rödspättan frasig i olja, 1-2 minuter per sida.

Toppa skivor med rågbröd med frasig rödspätta, sötsyrliga tomater, curry- och gurkyghurt samt rostad lök.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: