2 portioner
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 1/4 dl bulgur
Olivolja
1 förpackning saffran
1 krm salt
1 3/4 dl vatten
1/2 tärning kycklingbuljong
100 gr grekisk yoghurt
1 citron
1/2 vitlöksklyfta, pressad
1/2 krm salt
75 gr sugarsnaps
1/2 rödlök
1 granatäpple
1/3 ask frusen dill
Olja
Smör
300 gr torskrygg
1 msk dill
Finhacka lök och vitlök. Fräs allt tillsammans med bulgur i lite olivolja i en kastrull. Blanda ner saffran, salt, vatten och kycklingbuljong. Låt koka 8-10 minuter, häll över på ett fat och låt svalna något.
Blanda yoghurt med finrivet skal från en citron, pressad vitlök och salt.
Strimla sugarsnaps och finhacka rödlök. Plocka ur kärnorna från granatäpplet. Blanda kokt bulgur med 1/3 ask dill, sugarsnaps och rödlök. Toppa med granatäpple.
Hetta upp lite olivolja och smör i en stekpanna.Stek torskrygg 2-3 minuter per sida. Strö över 1 msk dill.
Klyfta resten av den använda citronen. Servera till smörstekt torsk med granatäppeltoppad saffransbulgur och citronyoghurt.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar