2 portioner
300 gr laxfilé
1/2 tsk salt
1 bakpotatis
1/2 fänkål
1/2 ask körsbärstormater
1/2 burk kronärtskockshjärtan
1/2 rödlök
1/2 knippe bladpersilja
2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1/2 tsk salt
Olja
2 msk äppelcidervinäger
3 dl vatten
3/4 tärning kycklingbuljong
2 tsk honung
50 gr färskost
1/2 burk kronärtskockshjärtan
1/2 msk vatten
1/2 krm salt
Sätt ugnen på 125°.
Skär laxfilén i 6 tärningar. Lägg i en smord ugnsform och krydda med salt. Tillaga mitt i ugnen 18-20 minuter.
Skala och tärna bakpotatisen. Strimla fänkålen. Halvera körsbärstomaterna och kronärtskockorna. Kvarta rödlöken fint och inhacka bladpersilja.
Fräs potatis, fänkål och pressad vitlök i lite olja i en stekgryta. Krydda med timjan, rosmarin och salt.
Tillsätt äppelcidervinäger, vatten, buljongtärning och honung. Låt sjuda 6-8 minuter under lock.
Blanda ner kronärtskocka, rödlök och tomater. Låt sjuda ytterligare 2-3 minuter eller tills potatisen är klar.
Lägg färskost, kronärtskocka och lite vatten i en mixerbunke. Mixa till en röra med stavmixer. Blanda ner hälften av den hackade persilja och salt.
Blanda ner resten av persiljan i grytan. Servera med lätt bakad lax och kronärtkockscrème.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar