2 portioner
250 gr champinjoner
1 schalottenlök
1 bit ingefära (2 msk)
2 vitlöksklyftor
1/2 förpackning udonnudlar
7 dl vatten
1 3/4 tärning grönsaksbuljong
2 tsk japansk soja
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk socker
1/2 tsk chili flakes
1/2 ask körsbärstomater
2 ägg
1 förpackning jordnötter
1 kruka färsk koriander
1/3 gurka
Skiva champinjoner och schalottenlök. Finhacka ingefära och vitlöksklyftor.
Halvera körsbärstomater.
Koka upp en kastrull med vatten. Lägg ner äggen och låt dem koka 7 minuter. Häll av och spola äggen med kallt vatten.
Koka udonnudlar enligt anvisningar på förpackningen.
Koka upp vatten, grönsaksbuljong, soja, vinäger, socker och chili flakes i en stekgryta. Tillsätt lök, vitlök och ingefära, låt sjuda 6-8 minuter. Tillsätt champinjoner och låt sjuda 3-4 minuter. Blanda ner körsbärstomater och kokta nudlar i buljonger och låt sjuda i ytterligare 1-2 minuter.
Grovhacka jordnötter och koriander. Skär gurka i små tärningar. Skala och halvera äggen.
Servera nudlar, grönsaker och buljong i djupa tallrikar. Toppa med jordnötter, koriander, tärnad gurka och ägghalvor.
Recept och bild: Linas Matkasse för två
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar