torsdag 19 november 2015

Timjanstekt kycklingfilé med ärtor, getost och rågsmulor


2 portioner

450 gr potatis
Olja
Salt
Svartpeppar

300 gr kycklingfilé
2/3 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
svartpeppar

1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1/2 kruka timjan
Smör
3/4 tsk vetemjöl
2 1/2 dl vatten
1/2 tärning kycklingbuljong
1 msk smör

1 förpackning gröna ärtor
Olja
Salt
Svartpeppar
40 gr getost
1 skiva danskt rågbröd

Sätt ugnen på 200°.

Koka potatis i lättsaltat vatten.

Smula sönder rågbrödet. Lägg på en plåt (gärna med bakplåtspapper). Tillaga i övre delen av ugnen 6-7 minuter.

Stek kycklingfilé i lite olja i en stekpanna. Krydda med timjan, salt och nymald svartpeppar. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ned i ugnen 15-17 minuter.

Finhacka schalottenlök, vitlök och en halv kruka timjan. Fräs löken och hälften av timjanen i lite smör i en liten kastrull. Pudra ner vetemjöl och blanda ner vatten och buljongtärning. Låt sjuda 5-6 minuter. Tillsätt därefter 1 msk smör och resten av timjanen. Mixa till en luftig sås med stavmixer.

Koka gröna ärtor 1 minut i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och lägg ärtorna i en skål. Blanda med lite olja, salt och svartpeppar. Smula över rågsmulor och getost.

Mosa den kokta potatisen grovt. Blanda med lite olja, salt och svartpeppar.

Servera timjanstekt kycklingfilé med krossad potatis, ärt- och getostsallad och timjanssås.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: