torsdag 26 november 2015

Salviastekt skinkrulle med ingefärssky, russin och äpple



2 portioner

450 gr potatis
Olivolja
Salt
Svartpeppar

300 gr skinkrulle
1/2 tsk torkad salvia
2 krm salt
Svartpeppar
Olivolja

1/2 gul lök
1 msk smör
3/4 tsk vetemjöl
1/2 msk socker
3/4 tsk malen ingefära
2 krm kinesisk soja
1/2 msk balsamvinäger
1 1/2 dl vatten
1/2 tärning köttbuljong
1/2 msk smör

75 gr sugarsnaps
1/2 rödlök
1 äpple
Smör
Salt
Svartpeppar
1 liten ask russin

Sätt ugnen på 250°.

Halvera potatisen. Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och svartpeppar. Tillaga i övre delen av ugnen 20-25 minuter.

Krydda skinkrullen med salvia, salt och nymald svartpeppar. Stek runtom i en stekpanna med olivolja. Lägg över i en ugnsform och tillaga längst ner i ugnen 15-20 minuter, eller tills köttet är genomstekt.

Finhacka lök. Fräs löken i smör i en liten kastrull. Blanda ner mjöl, socker och ingefära. Tillsätt soja, vinäger, vatten och buljongtärning. Låt sjuda på medelvärme 7-10 minuter. Vispa ner en halv matsked smör i såsen.

Halvera sugarsnaps. klyfta rödlök och tärna ett äpple. Fräs sugarsnaps och rödlök i lite smör 1-2 minuter. Krydda med salt och peppar. Blanda ner tärnat äpple och russin.

Skär upp köttet i tunna skivor och servera med ingefärssky, äppelfräs och rostad potatis.

Recept och bild: Linas Matkasse för två

Inga kommentarer: