söndag 7 januari 2018

Pizza med tryffelburrata, ägg och färsk basilika


2 portioner

1 dl pizzasås
2 pizzabottnar
2 ägg

1 ask med tomatmix
2 tomater
½ kruka basilika
½ vitlöksklyfta, pressad
Olivolja
2 tsk balsamvinäger
1 krm salt
Svartpeppar

100 gr tryffelburrata
½ kruka basilika

Värm ugnen till 250 grader.

Bred ut pizzasåsen på 2 pizzabottnar. Kläck ett ägg i mitten på varje pizza. Grädda i övre delen av ugnen 5-7 minuter. Äggulan ska vara krämig.

Halvera en ask tomatmix och skär 2 tomater i små klyftor. Grovhacka en halv kruka basilika. Lägg allt i en skål och blanda med pressad vitlöksklyfta, lite olivolja, balsamvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.

Ta ut pizzorna och fördela tomatsalladen runt ägget på pizzan. Toppa med tryffelburrata och blad från en halv kruka basilika.

Servera direkt.

Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer: