onsdag 31 januari 2018

Penne med krämig karljohansvamp, Grana Padano och äggula


2 portioner

180 gr penne

½ gul lök
3 vitlöksklyftor
100 gr grönkål
200 gr karljohansvamp
Smör
2 krm salt
Svartpeppar
1 tsk vetemjöl
1½ dl mjölk
1 dl av det kokta pastavattnet

1 bit Grana Padano
2 äggulor

Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten till pastakoket.

Finhacka lök och vitlök. Finstrimla grönkål.
Fräs karljohansvamp i lite smör i en stekpanna, 1-2 minuter. Tillsätt lök, vitlök och grönkål, fräs ytterligare 1 minut. Krydda med salt och svartpeppar.
Pudra med mjöl. Tillsätt mjölk och låt koka ihop 1-2 minuter.

Koka penne enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan, men spara 1 dl av pastavattnet.

Blanda ihop karljohansvampsåsen med nykokt pasta och pastavatten.

Finriv en bit Grana Padano. Servera krämig karljohansvampsåspasta toppad med riven ost och äggula.

Recept och bild: Linas Matkasse 

Inga kommentarer: