söndag 7 januari 2018

Filodegsknyte med medelhavsgrönsaker, chèvre och kapris


2 portioner

½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 röd paprika
3/4 aubergine
½ fänkål
Olivolja
½ burk kapris, avrunnen (ca 125 gr)
2 tsk torkad salvia
½ tsk salt
Svartpeppar

½ förpackning filodeg
100 gr chèvre
Olivolja

1 förpackning machésallad
½ ask böngroddar
Olivolja
Balsamvinäger
Salt
Svartpeppar

Värm ugnen till 225 grader.

Finhacka lök och vitlök. Tärna paprika och aubergine. Tärna fänkål tunt. Stek allt ien stekpanna med olivolja 5-6 minuter. Tillsätt kapris. Krydda med salvia, salt och lite nymald svartpeppar.

Lägg ut filodeg på arbetsbänken. Dela den på hälften. Fördela grönsaksfräset i mitten på varje platta. Smula över chévre. Vik in kanterna och ringla över lite olivolja.

Lägg över filodegsknytena på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Strö över lite salvia. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter, eller tills de fått en gyllenbrun och krispig yta.

Lägg machésallad och böngroddar i en skål. Blanda med olivolja, vinäger, salt och nymald svartpeppar.

Servera krispigt filodegsknyte med balsamicodressad sallad.

Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer: