tisdag 17 april 2018

Marrokansk lammgryta med saffran, russin och örtcouscous

2 portioner

1½ dl couscous
½ knippe bladpersilja
½ citron, skal och pressad saft
Salt

½ gul lök
½ zucchini
250 gr lammfärs
Olja
2 pressade vitlöksklyftor
1 pkt saffran
1½ tsk spiskummin
3/4 tsk malen kanel
½ tsk cayennepeppar
2 krm salt
1 förpackning krossade tomater
1 ask russin (42 gr)
½ tärning köttbuljong

½ dl matyoghurt
½ förpackning koriander (fryst)

Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.

Skiva lök och tärna zucchini.
Fräs lammfärs 1-2 minuter i lite olja i en stekgryta. Tillsätt zucchini, lök och pressad vitlök. Krydda med saffran, spiskummin, kanel, cayennepeppar och salt. Låt fräsa 1-2 minuter.
Tillsätt krossade tomater, russin och buljongtärning. Sjud under lock 6-7 minuter.

Grovhacka persilja. Blanda kokt couscous med persilja och finrivet skal och pressad saft från en halv citron. Smaka av med salt.

Toppa grytan med yoghurt och koriander. Servera med örtcoucous.

Recept och bild: Linas Matkasse

Inga kommentarer: