tisdag 10 april 2018

Lax- och torskgryta med apelsin

2 portioner

½ gul lök
1 tsk smör
100 gr färsk bladspenat
1 dl vispgrädde
½ dl vatten
1 fiskbuljongtärning
205 gr laxfilé
150 gr torskfilé
Salt och peppar
1 apelsin

Hacka löken. Hetta upp en kastrull med smör och fräs löken i några minuter. Tillsätt spenat och fräs i ytterligare några minuter. Rör ner grädde och vatten och smula i buljongtärningen.
Skär fisken i bitar och krydda med salt och peppar. Blanda ner bitarna i grytan och låt sjuda i cirka 5 minuter, eller tills de är genomstekta.
Skär skalet av apelsinen och skär ut filéerna mellan hinnorna. Pressa ner saften av resten av apelsinen i grytan. Smaka av med salt och peppar.

Servera i djupa tallrikar och garnera med apelsinfiléerna.

"A-B-noll-metoden med Ulrika"

Inga kommentarer: