tisdag 18 mars 2014

Gnocchi med svamp- och lammragu


1 gul lök
250 gr blandad svamp, t ex champinjoner och shiitake
1 msk smör
1 msk olivolja
400 gr lammfärs
1 vitlöksklyfta
2 krm riven muskot
1 tsk oregano, torkad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl rött vin
1 burk hela tomater
1 msk tomatpuré
ev vatten
800 gr potatisgnocchi

Hacka löken och fräs den med svampen i smör och olja i en rymlig stekpanna cirka 2 minuter. Tillsätt lammfärs, finhackad vitlök, muskot, oregano, salt och peppar och fräs på stark värme tills färsen är genomstekt.
Häll på vinet och låt det koka in helt. Sänk värmen och tillsätt tomater och tomatpuré. Låt koka på svag värme cirka 20 minuter. Rör om då och då. Tillsätt lite vatten om det blir för torrt. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs. Koka gnocchin enligt förpackningen.

Servera med färsk kokt gnocchi och riven parmesan.

Recept och bild: Systembolaget/Anna Kern

Inga kommentarer: