söndag 11 februari 2018

Smördegsinbakad pestokyckling

4 portioner

400 gr smördegsplattor (kalla)
4 x 120 gr kycklingbröst utan skinn
4 rågade tsk pesto
400 gr körsbärstomater på kvist
400 gr haricots verts

Sätt på ugnen på 220 grader.

Ta fram smördegsplattorna, skär dem i 4 remsor. Kavla eventuellt ut plattorna lite extra.

Platta ut kycklingbrösten genom att banka på dem tills hela biten har samma tjocklek som den tunnare änden av filén. Smörj en ugnsbakad form med lite olivolja. Lägg kycklingen i ugnsformen, krydda med salt och svartpeppar, bred på peston och lägg sedan 4 överlappande smördegsremsor på varje kycklingbröst och vik in degen under dem. Pensla med olivolja.
Häll lite olivolja och lite salt och peppar på körsbärstomaterna (behåll kvisten) och lägg i en annan ugnsform. Ställ kycklingen på översta hylla i ugnen med tomaterna under och låt stå i 20 minuter, eller tills smördegen har fått färg och kycklingen genomstekt.

Rada under tiden upp haricots verts och ansa stjälkändarna, koka i en kastrull med saltat vatten i 7 minuter, eller tills de börjar mjukna. Lägg kycklingen på en skärbräda tillsammans med hälften av tomaterna, mosa resten av tomaterna i ugnsformen och släng kvisten. Häll av bönorna i ett durkslag och rör ner dem i tomatkrosset, smaka av med salt och peppar. Skiva kycklingbröstfilén lite snett och servera ovanpå haricots verts och med de hela tomaterna.

Inga kommentarer: