söndag 11 februari 2018

Focaccia


1 påse (12 gr) Kronjäst för matbröd
17 dl (1020 gr) vetemjöl special
1 liter vatten (40 grader)
½ dl olivolja
1 tsk salt

½ dl olivolja
½ dl vatten
1 msk flingsalt
1 dl svarta oliver

Blanda torrjästen i mjölet. Tillsätt olivolja, salt och sist vatten. Blanda till en slät deg. Degen ska vara ganska lös.
Smörj en djup plåt med olivolja och flingsalt och häll upp degen i plåten. Låt jäsa i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda olivolja och vatten, pensla det färdigjästa brödet med blandningen. Tryck små gropar med fingertopparna och sätt oliverna i hålen. Strö över flingsalt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter

Tips!
För mer smak tillsätt hackade soltorkade tomater, pressad vitlök, fetaost, färsk basilika och/eller rosmarin.

Recept: Kronjäst
Bild: Privat



Inga kommentarer: