300 gr kalkonbröst
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk olivolja
1 msk riven ingefära
Salt och peppar
1 msk ketjap manis
1 msk sweet chilisås
1 tsk soja
225 gr frysta wokgrönsaker
200 gr sjögräsnudlar
½ kruka färsk koriander
½ lime i klyftor
Skär kalkonfilén i strimlor och hacka vitlöken.
Hetta upp en stekpanna eller wok med olja. Woka kalkon, vitlök och ingefära någon minut. Smaksätt med salt, peppar, ketjap manis, sweet chilisås och soja. Tillsätt wokgrönsaker och woka i ytterligare några minuter. Blanda ner sjögräsnudlar och lägg upp på tallrikar.
Strö över hackad koriander och servera tillsammans med limeklyftor.
Recept och bild: Ulrika Davidsson
"A-B-noll-metoden med Ulrika"
Blodtyp B
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar