Grundrecept:
4 dl havregryn
½ dl linfrö
1 dl mandelspån
1 krm kardemumma
2 msk flytande honung
2 msk rapsolja
½ dl vatten
½ dl grovhackade valnötter
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda havregryn, linfrö, mandelspån och kardemumma i en bunke.
Rör ihop honung, olja och vatten i en skål och blanda ner noga i bunken.
Sprid ut blandningen på plåten och toppa med valnötter. Låt stå i ugnen i ca 15 minuter. Rör om några gånger under tiden. Låt svalna och förvara i en glasburk.
Tips på tillägg:
Torkade fikon, torkade tranbär, torkade nyponskal, pekannötter, macadamianötter, paranötter, pumpakärnor, torkade aprikoser, hasselnötter, sötmandel, torkade körsbär, pistaschnötter, pinjenötter, torkade blåbär, katrinplommon, sesamfrön.
Recept och bild: Ulrika Davidsson
"A-B-noll-metoden med Ulrika"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar