300 gr grytbitar av hjort
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
½ aubergine
200 gr shiitakesvamp
1 msk smör
Salt och svartpeppar
1 msk hackad färsk salvia
1 msk viltfond
2 dl vatten
1 pasternacka
1 morot
10 brysselkål
1 dl vispgrädde
Lite färsk salvia att toppa med
Skär köttet i grytbitar. Hacka den gula löken och finhacka vitlöken. Skär auberginen i mindre bitar och skölj svampen. Hetta upp en gryta med smör och bryn alltsammans runt om i några minuter. Krydda med salt och peppar och tillsätt salvia, fond och vatten. Koka upp och låt sjuda under lock 1-2 timmar, eller tills köttet är mört.
Skiva rotfrukterna tunt, dela brysselkålen och blanda mer i grytan tillsammans med grädde. Låt koka i ytterligare 10 minuter. Servera med färsk salvia på toppen.
Recept och bild: Ulrika Davidsson
"A-B-noll-metoden med Ulrika"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar