150 gr filé av hälleflundra
Salt
1 liten palsternacka
3 grön sparrisar
3 broccolistjälkar (sparrisbroccoli)
Citron
Smör
2 msk crème fraiche 34%
1 msk stenbitsrom
1 dl algsallad
2 msk wasabirom
Gör romsås genom att blanda crème fraiche och stenbitsrom
Salta fisken.
Skär palsternackan i stavar och de andra grönsakerna i bitar. Hetta upp en stekpanna med olivolja och bryn grönsakerna runt om. Jag valde att efter bryningen stoppa in grönsakerna i ugnen på 175 grader en stund. Pressa lite citron över och strö på salt. Ställ åt sidan.
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fisken på bägge sidor i några minuter, eller tills fisken är genomstekt.
Lägg grönsakerna på en tallrik och lägg fisken ovanpå. Toppa med romsås och servera med algsallad och wasabirom.
Tips!
Du hittar wasabirom på samma hylla som romsorterna.
Du kan köpa färdig algsallad eller torkad som du enkelt blötlägger innan servering.
Recept och bild: Ulrika Davidsson
"A-B-noll-metoden med Ulrika"
Blodtyp B
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar